biyografi şarkılar

A B C Ç D E F G D H I İ J K L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z
A B C Ç D E F G D H I İ J K L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z
 
  Ana Sayfa
 
  Arama
 


Gece Yolcuları
Fatma Girik
Mazhar Fuat Özkan - MFÖ
Said Nursi
Nilüfer
Yaşar Kalafat
Abdülaziz Han
Fuzuli
İsmet Özel
Fernando Torres
Orhan Taylan
Nurhan Tekinel
Gülhan
EMİN KALAFAT
Ahmet Uluçay

Şarkıcı 1442
Şarkı 1116
Biyografi 1442
Bono kimdir, Bono biyografi
BonoPaul David Hewson, (bilinen adıyla Bono) 10 Mayıs 1960 yılında Dablin/İrlanda'da doğdu.



İrlanda'lı rock grubu U2'nun solisti olarak bilinen Bono, aynı zamanda başta Afrika olmak üzere hayırsever aktivitelerin en büyük katılımcılarından oldu.



Biyografi



Paul Hewson, Protestan olan annesi Iris Rankin Hewson ve Katolik babası Brendan Robert "Bob" Hewson tarafından Glasnevin'de (Dablin'in kuzeyi) yetiştirildi. Bono 14 yaşındayken annesi, 10 Eylül 1974'de babasının cenazesinde beyin kanaması geçirip öldü. U2 albümlerindeki "I Will Follow", "Mofo", "Out of Control" ve "Tomorrow" gibi bir çok şarkıyı Bono, annesi için yazmıştı.



Kişisel Hayat



21 Ağustos 1982 yılında Bono, 1975 yılından beri birlikte olduğu Alison "Ali" Stewart’la evlendi. Çiftin 4 çocuğu var: Kızları; Jordan (10 Mayıs 1989) Memphis Eve (7 Temmuz 1991) ve oğulları; Elijah Bob Patricius Guggi Q (18 Ağustos 1999) John Abraham (21 Mayıs 2001). Bono, Dablin'in güneyindeki bir kasaba olan Killiney'de ailesiyle birlikte yaşıyor. U2'nun bas gitaristi olan Adam Clayton, aynı zamanda Bono'nun en yakın dostudur.



Sahne Adı:



Hewson, Dablin'deki ilk Hristiyan Okulu olan Mount Temple Comprehensive School'da okudu. Çocuk ve gençlik döneminde arkadaşlarıyla birlikte sürrealist bir sokak çetesi olan "Lypton Village"ın üyesiydi. (Bu çetede herkese bir takma isim veriliyordu) Hewson'ın bir çok mahlası oldu. Önce "Steinvic von Huyseman", sonra sadece "Huyseman", daha sonra "Houseman", adından "Bon Murray", "Bono Vox of O'Connell Street", ve son olarak da sadece "Bono". "Bono Vox" bir işitme cihazı markası olan Bonavox'tan türemişti. Kelimenin Latince tercümesi "iyi ses"ti. Denilene göre "Bono Vox" takma ismi Bono'nun arkadaşı Gavin Friday'in dükkanının isminden yola çıkılarak konulmuştu çünkü sanki sağır olmuş gibi yüksek sesle şarkı söylüyordu. Bono önceleri bu mahlastan hiç hoşlanmadı ama sonra manasının Latincede "iyi ses" olduğunu öğrenince bunu kaul etti ve bu güne kadar geldi.



Bono ve U2



1976 yılında Bono; Larry Mullen, Jr. tarafından verilen bir rock grubu kurma reklamına The Edge (David Howell Evans), Dick Evans ve Adam Clayton'la birlikte cevap veren kişilerden biriydi. Dick Evans aralarından ayrıldıktan sonra, geri kalanlar grubun ismini "The Hype"tan "U2"ya çevirdi. Başlangıçta Bono; grubun şarkı sözlerini yazıyor, söylüyor ve gitar çalıyordu. The Edge gitarda kendini geliştirdikçe Bono da daha çok şarkı söylemeye yöneldi.



8 Kasım 1987'de 11 ölü ve 63 yaralıyla sonuçlanan Enniskillen'ın bombalanması ardından bir çok gazete, Bono'nun "Sunday Bloody Sunday" şarkısı yüzünden IRA askerlerinin onu listelerinin başına aldığını iddia etti. Sanatçıya, “Rattle and Hum” filminde sergilediği sahnedeki tavırları ve konuşmalarından vaz geçmesi salık verildi. Fakat bu gerçekleşmedi. Bazı gazeteler, filmin Londra’da 31 Aralık'ta gerçekleşecek olan ilk gösteriminin ertelenmesini önerdi. Fakat böyle bir şey de olmadı. Grubun bütün üyeleri oradaydı.



Bono, U2 albümlerindeki neredeyse bütün şarkı sözlerini yazan kişi oldu. U2 ile birlikte aralarında 22 Grammy'nin de olduğu bir çok ödül kazandı. Gangs of New York filmi için hazırladığı The Hands That Built America parçası ile Golden Globe'da En İyi Orijinal şarkı Ödülü'nü kazandı. 2005 yılında ise grubu ile birlikte Rock and Roll Hall of Fame üyelerinden biri oldu.



Diğer Çabaları:



Bono; grubunun yanı sıra Frank Sinatra, Johnny Cash, Willie Nelson, Luciano Pavarotti, Sinéad O'Connor, Roy Orbison, Bob Dylan, Tina Turner, ve BB King gibi bir çok sanatçıyla birlikte çalıştı.



1992 yılında dostu The Edge ile birlikte Dablin'deki iki yıldızlı, 70 odalı Clarence Hotel'i satın aldı ve burayı kısa zamanda şehrin en lüks ve pahalı yerlerinden biri olan 5 yıldızlı 49 odalı bir otele dönüştürdü.



Bono aynı zamanda özel adalet firması Elevation Partners üyelerinden biridir.



Yardımsever Çalışmaları:



1986 yılında Rolling Stone dergisiyle yaptığı bir röportaj sırasında Bono; 1979 yılında, Monty Python'dan John Cleese ile prodüktör Martin Lewis'in, insan hakları organizasyonu Amnesty International için düzenledikleri yardım gecesini gördükten sonra sosyal ve politik konularda daha aktif olmaya karar verdiğini açıkladı. "The Secret Policeman's Ball'u gördüm ve bu benim bir parçam oldu." 2001 yılında Bono, grubu U2 ile birlikte o seneki Amnesty yardım gösterisi için özel bir canlı performans hazırladı. Performansı sunarken "The Secret Policeman's Ball" için " Hayatımı değiştiren gizemli ve olağanüstü olay" benzetmesini yaptı.



1986 yılında U2, Sting'le birlikte Amnesty'nin "Conspiracy Of Hope" Turnesi kapsamında tüm Amerika'yı dolaştı. U2 aynı zamanda Bob Geldof tarafından organize edilen, Band Aid ve Live Aid projelerinde de sahne aldı. 1984 senesinde

Bono, Band Aid şarkısı olan "Do They Know it's Christmas?/Feed the World"ü seslendirdi. Geldof ve Bono daha sonra 2005 yılındaki Live 8 projesini birlikte gerçekleştirdi, U2 bu organizasyonda da sahne aldı.



1999'dan beri Bono, üçüncü dünya ülkelerinin borçlarının silinmesi ve özellikle Afrikadaki ciddi oranda yükselen AIDS sorunu için başlatılan kampanyaların hemen hepsine destek verdi. Geçtiğimiz 10 sene içinde Bono, aralarında Amerika Başkanı George W. Bush ve Kanada Başbakanı Paul Martin gibi bir çok önemli politikacıyla bir araya geldi. Bono, 2002 Mart'ında Başkan Bush'un 5 milyar dolarlık yardım paketini sunması ardından Beyaz Saray'ı ziyaret etti ve Başkanın Beyaz Saray'da konuyla ilgili yaptığı konuşmada kendisine eşlik etti. Aynı sene Mayıs ayında ise Bono, Amerika Maliye Dairesi Sekreteri Paul H. O'Neill'la birlikte Afrika'daki 4 ülkeyi ziyaret etti. 2005'te CBC Radio'ya konuşan Bono, Başbakan Martin'i işaret ederek, Kanada'nın yabancı yardımla ilgili yavaş davrandığı açıklamasını yaptı.



Bir başka yardım organizasyonu olan "Debt, AIDS, Trade, Africa" ise, "Borçların Silinmesi" kampanyası üyelerinin de katılımıyla 2002 yılında yine Bono ve Bobby Shriver tarafından kuruldu. DATA'nın ele aldığı konular arasında, Afrikada'ki HIV/AIDS sorununa kökten çözüm bulmak da vardı. DATA; tüm Amerikan vatandaşlarının, senatör ve meclis üyelerine karşı fikirlerini açıkça dile getirebilmeleri için yüreklendiriyordu.



2005 yılı başında Bono, karısı Ali Hewson ve New York'lu moda tasarımcısı Rogan Gregory ile birlikte, Afrika'ya olan bakış açısını, yardım konusundan ticarete çekebilmek için sosyal bilinç hattı EDUN'u başlattı. EDUN'un amacı; Afrika, Güney Amerika ve Hindistan'daki fabrikaları kullanılır hale getirmek, adil ücret politikası ve uygulanacak iş ahlakı pratiğiyle, kalkınmakta olan ülkelerdeki yatırımı teşvik etmek, iyi bir model oluşturmaktı.



Product Red ise; "AIDS, Tüberküloz ve Sıtmayla Savaş Derneği"ne para bulabilmek için, Bono ve Bobby Shriver tarafından başlatılan kişisel bir teşebbüstü. Bobby Shriver, Product Red'in CEO'su olarak anons edilirken Bono'da markanın aktif basın sözcüsü oldu. Product Red; American Express, Apple Computer, Converse, Motorola, The Gap ve Giorgio Armani gibi büyük markalarla ortak lisanslıdır. Bahsedilen tüm markalar, Product Red logolu bir ürün piyasaya sürüp, elde edilen gelirin bir kısmınıda ana sermayeye aktarıyor.



Övgü ve Eleştiriler:



* 2004 yılında Bono, Şili Hükümeti tarafından "Pablo Neruda International Presidential Medal of Honour" ödülüne layık görüldü.



* Bono, 2003, 2005 ve 2006 yıllarında Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterildi.



* Mayıs 2004'te çıkan özel sayısında Time dergisi Bono'yu "100 En Etkileyici İnsan" listesinde gösterdi.



*2005'te yine Time dergisi Bono'yu Bill ve Melinda Gates'le birlikte "Yılın Adamı" ilan etti.



Yardımsever Eleştiriler:



Bono; başta bulunanlara gereğinden fazla yakınlaştığı dolayısıyla eylemlerini meşrulaştırma riskini arttırdığı ve gücü azaltmanın patentini aldığı yönünde, özellikle George Monbiot ve Bianca Jagger tarafından sıkça eleştirildi.



Ayrıca Bono ve diğer U2 üyeleri, daha az vergi verebilmek için multi-milyon avroluk iş imparatorluklarını, İrlanda'dan Amsterdam'a taşıdıkları için de eleştirilmişti.

Bono ile ilgili aratılanlar: bono u2 bono edward de bono

 
Yavaş Yavaş
Vefasız
Vazgeç
Takvimler
Sevmenin Tam Zamanı
Seviyorum
Sevdalar
Sensiz Olamam
Sensiz Bir Ömür
Sen Yoksun Diye

 
taş bebek (5901)
Adı Aşk Sebebim (4219)
Yorgun Demokrat (2899)
Yemen Türküsü (2456)
Yusuf Yusuf (2450)
Yüreğim Kanıyor (2199)
Yetiş Nerdesin (1919)
Yazmalı Gelin (1799)
Yollarını Baka Baka (1737)
Yavaş Yavaş (1633)

MuzikveSoz.Com 2007

Site haritası: Biyografiler | Şarkılar
mirc indir Şarkı sözleri ilahiler sohbet çet radyo porno izle Dini Sohbet chat sohbet odaları çet SoundRap sohbet evden eve nakliyat ankara nakliyat zeka oyunları sohbet zeka testi rüya tabirleri oyun indir you tube ismail yk bas gazadizi izle,diziizle iki kişilik oyunlar Barbie Oyunları Mersin Oto Kiralama Photoshop Dersleri Msn Avatarları chat Sohbet odaları Sohbet Sohbet Deryalı Günler Oktay Usta Yol Arkadaşım Oktay Usta Küçük Kadınlar oyun indir msn adresleri chat
eXTReMe Tracker